Verwijzing fysiotherapeut

Heeft u een verwijzing nodig voor de fysiotherapeut?

U heeft geen verwijsbriefje meer nodig voor de fysiotherapeut. Natuurlijk, u mag nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts. Maar het hoeft in principe niet meer.

Uitzonderingen zijn er wanneer uw klachten voorkomen op de Chronische Lijst, daarbij is een verwijzing van specialist (of soms huisarts) verplicht. 

Zonder verwijzing naar de fysiotherapeut heeft voordelen. Zo komt u ‘direct' bij de specialist in beweging terecht. Zodat u direct kunt beginnen met werken aan uw herstel. 

De huisarts blijft de centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg. De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst.
Als u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan voert deze eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat hij/zij eerst vaststelt of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kan hij/zij u vooralsnog adviseren de huisarts te bezoeken.

Wanneer u wel behandeld kan worden door de fysiotherapeut, dan kan hij/zij, of één van zijn collega's, in overleg met u aan de slag.

Fysiotherapie Muusse en van Deudekom © copyright 2010. All Rights Reserved. - Ontwikkeld door BURO210